
I December 2011 gik nyheden om, at Kepler satellitten har opdaget en planet, der ligner Jorden, verden rundt.
Den nyopdagede planet er helt speciel, fordi den kredser om en sol i lige nøjagtig den afstand, der betyder, at den har et behageligt klima. Hverken for varmt eller for koldt. Det kaldes den beboelige zone, og her kan vand være flydende. Vand er forudsætningen for livets opståen, som vi kender det her på Jorden.
Måske liv
Hvis der er liv, vil det sandsynligvis være primitivt og bakterieagtigt. Men forskerne mener, at planeten er ligeså gammel som solen, og derfor har der været tid til, at liv har kunnet udvikle sig.
Det bliver ikke lige med det samme, at vi kan lande mennesker på planeten, der har fået navnet Kepler-22b. Den ligger nemlig 570 lysår fra Jorden. NASA planlægger at sende nye satellitter til planeten for at undersøge dens atmosfære for indholdet af ozon og metan. Findes det, er det nemlig tegn på liv. Projektet ligger dog op til 15 år ude i fremtiden.
Illustration: Nasa/Ames/JPL-Caltech
Planeten har en diameter, der er lidt mere end det dobbelte af Jordens, og den er 290 døgn om at kredse om sin sol. Man ved ikke, om planeten består af gas, sten eller er flydende. Muligvis har den skyer.
Åbningstider
Åben alle ugens dage
kl. 10:00 - 16:00
inkl. weekender og helligdage