Bue Logo preview.okolariet.dk

LEGO-figurer med Juno

udforskning af rummet.jpg

Oekolariet _juno -lego

Ud over kameraer og måleinstrumenter har Juno tre små LEGO-figurer med ombord. Det er ikke første gang LEGO sendes op i rummet. Der har fx flere gange været legoklodser og lego-robotter oppe på den Internationale Rumstation, ISS. 

Figurerne
De 3 LEGO-figurer forestiller guden Jupiter, hans kone Juno og Galileo Galilei, som var den første videnskabsmand, der observerede Jupiter gennem et teleskop og opdagede planetens fire største måner. Galilei-figuren holder derfor et teleskop i hånden og en model af planeten Jupiter. Guden Jupiter holder et lyn i hånden, og hans kone Juno et forstørrelsesglas som et symbol på hendes søgen efter sandheden.

Fra legoklodser til astronaut?
Figurerne er oprindelig bygget i LEGO men støbt i aluminium for at kunne tåle den lange rejse og strålingen fra Jupiter. Hver figur har kostet 5.000 $. Det er derfor ikke for sjov, når LEGO vælger at sende figurerne ud i rummet. Det er primært for at skabe interesse omkring og styrke børn og unges interesse for naturvidenskab.
NASA og LEGO er gået sammen i et fælles projekt, der har til formål at få børn til at udforske forskellige områder indenfor naturvidenskab, specielt teknologi, ingeniørkunst og matematik. Måske er de børn, der lege med LEGO i dag, fremtidens raket-ingeniører eller astronauter? Det er nok sådan, både NASA og LEGOs undervisnings-afdelinger håber og tænker.

De 3 LEGO-figurer, der er sendt med Juno, forestiller guden Jupiter, hans kono Juno og videnskabsmanden Galilei.

Foto: NASA