Bue Logo preview.okolariet.dk

Rovsing A/S

rumteknologi.jpg

Oekolariet _Envisat _RovsingFoto: ESA Jordobservations-satellitten ENVISAT.

Rovsing A/S i København leverer inden for rumfartsområdet en række tjenester til udvikling og test af forskellige dele i en rummission.

Test af komplicerede systemer
De elektriske systemer og computerprogrammer, der anvendes inden for rumfarten, er ofte så komplekse, at der kræves specielle metoder og programmer til at teste systemerne. Rovsing A/S har bl.a. specialiseret sig i at vejlede og udføre test af sådanne komplicerede systemer. Firmaet har også specialiseret sig inden for software til udvikling og test af systemer, menneske-maskine interfaces, samt hardware til dæmpning af mikrovibrationer i rumstrukturer.

Ryste-test
Satellitter udsættes for kraftige rystelser under opsendelse med en raket. Derfor er det vigtigt, at alle delsystemer på satellitten kan overleve rystelserne, og at ingen dele rives løs, da de så vil kunne beskadige raketten eller satellitten. Alle delsystemer på satellitter skal derfor vibrationstestes grundigt før opsendelse. Rovsing A/S har opbygget ekspertise indenfor vibrationsanalyse, som er anvendt i firmaets involvering i aerospace- og forsvarsleverancer.

Europæisk rumfart
ROVSING A/S har deltaget i mange af de større europæiske rumfartsprojekter, blandt andre i jordobservations-satellitten ENVISAT, meteorologisatellitten METOP-1, Columbus modulet til Den Internationale Rumstationen, Ariane programmet og rumcenteret i Fransk Guyana.

www.rovsing.dk