Bue Logo preview.okolariet.dk

Cuwilak A/S

rumteknologi.jpg

Oekolariet _Cuwilak -ASFoto:ESA Rumfartøjet BebiColumbo med kurs mod Merkur.

Firmaet er grundlagt i 1980, og leverer lakeringsopgaver til rumfarts producerende virksomheder i bl.a. Sverige, Finland, Tyskland, Østrig og Portugal. Cuwilak A/S er også godkendt til at udføre lakeringer til Terma, som er en anden af de helt store  danske virksomheder, der leverer dele til rumfart.

Cuwilak har bl.a. leveret opgaver til projekterne Mars Express, Venus Express og lige nu er planeten Merkur aktuel, hvor Cuwilak har været leverandør til BepiColumbo projektet.

Til Merkur
BepiColombo projektet skal efter planen opsendes i juli 2016 og efter 6 år undervejs ankomme til Merkur i 2024. BepiColombo er Europas første mission til Merkur, som er den mindste og mindst udforskede jordlignende planet i vores solsystem. Når den ankommer til Merkur i januar 2024, udsættes den for temperaturer over 350°C og skal under de betingelser indsamle data i løbet af sin 1-2 årige misssionstid. Missionen består af to rumfartøjer og er en fælles mission mellem ESA og Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA), udført under ESA lederskab.

www.cuwilak.dk