Bue Logo preview.okolariet.dk

Hybridbiler

Topbanner-trafik.gif

En hybridbil har både en elmotor og en almindelig benzinmotor. Den får udelukkende energi fra benzinen, da kun benzinmotoren kan lade batteriet i bilen op. Om kort tid vil Peugeot også lave en version med dieselmotor.

Fordelen ved hybridbiler er, at de har stor rækkevidde i forhold til rene elbiler, fordi de kan slå over på benzinmotoren, når der ikke er mere energi i batteriet. Samtidig udleder de mindre CO2 end andre biler af samme størrelse.

Den første hybridbil på markedet
Toyota sendte som de første en hybridbil på markedet: Toyota Prius. Den kører i gennemsnit på til 25,6 km/liter, og udleder kun 89 gram CO2 pr. kilometer (den mindst forurendende Toyota Avensis udleder 119 gram CO2 pr. kilometer). I Danmark koster en Prius fra 430.990 kr.

Plug-in hybridbiler
Om få år vil en ny type elbil dukke op den såkaldte plugin-hybrid. Dette er en blanding mellem en bil med forbrændingsmotor og elmotor. Som elbilen vil den kunne køre 100-150 km på batteriet, men når det er tomt, kan den slå over på diesel eller benzinmotor. Modsat hybridbiler som Prius kan plugin-hybriden lades op i stikkontakten (deraf navnet). Denne teknologi tror FDM, vil få større succes end de almindelige elbiler, der stadig har problemet med rækkevidden.

KILDER

FDM

Informationscenter for miljø og sundhed