Bue Logo preview.okolariet.dk

Så meget påvirker maden klimaet

Topbbanner-koekken.gif

Produktion, transport, opbevaring og tilberedning af mad bruger meget energi, der udleder CO2. Her kan du se, hvordan udvalgte madvarer påvirker klimaet.

LAVT - under 100 gram CO2

  • 2 æbler
  • 200 g hvidkål
  • 6 kartofler
  • 3 spsk. sukker
  • 10 gulerødder
  • 1 øl
  • ½ salathoved
  • 10 løg
  • 5 buketter blomkål


MIDDEL – 100 - 300 gram CO2

  • 1 tomat*
  • 1 porre
  • 1 glas mælk
  • 100 g pasta
  • 2 kopper kaffe
  • 5 cm agurk*
  • 1 æg
  • 4 skiver brød

(* Danske tomater og agurker plantes i opvarmede drivhuse om vinteren for at være modne i sommerhalvåret. Derfor bidrager de relativt meget til CO2-udledningen).

HØJT – over 300 gram CO2

  • 1 glas rødvin
  • 20 g oksekød
  • 50 g svinekød
  • 1 portion ris
  • 2 skiver ost
  • 100 g kylling
  • 100 g fisk
  • 50 g chokolade

KILDER

  • Informationscenter for miljø og sundhed