Bue Logo preview.okolariet.dk

Klimavenlig kost

Topbbanner-koekken.gif

En kostekspert og en klimaekspert vil give dig de samme råd fordi, sund mad heldigvis også er klimavenlig mad. Produktion af frugt og grønt giver kun en lille CO2-udledning sammenlignet med kød og mælkeprodukter.

  • Spis rigeligt med frugt og grønt
  • Spis mindre kød og mælkeprodukter


Mad fra hele verden
Vores mad er globaliseret og fragtes og store strækninger, før det havner på vores tallerken. Samtidig vil vi have adgang til de samme varer året rundt. Tomater er fx en selvfølge udenfor den danske sæson. En dansk tomat, der er dyrket i et opvarmet drivhus kan være skyld i en større CO2 udledning end den tomat, der er dyrket på friland i Spanien og transporteret til Danmark i lastbil!

  • Køb mere lokalt og køb sæsonens fødevarer – det sparer unødig opvarmning og transport over store strækninger


Smid mindre væk 
Ifølge Landbrugsrådet smider vi danskere i gennemsnit ca. 67,5 kg. mad i skraldespanden om året, hvoraf halvdelen kunne være udnyttet og spist. Produktion af mad, der smides ud er skyld i en total unødvendig klimabelastning.

  • Undgå at smide mad ud ved at planlægge dine indkøb
  • Tilbered kun, hvad du kan spise og ”spis rester”

KILDER

  • Informationscenter for miljø og sundhed
  • ”En lille guide til overlevelse”, Jørgen Steen Nielsen