Bue Logo preview.okolariet.dk
Nat v6.jpg

Guidede ture i Vejles natur

Økolariet tilbyder året rundt guidede ture ud i Vejles varierede og smukke natur. Turene er gratis og tilmelding er ikke nødvendig. 

Turene varer typisk et par timer og er normalt 3-4 km. 

Turene gåes i et moderat tempo og der er en del stop undervejs. Turene vil normalt være udfordrende for gangbesværede og fx klapvogne, da vi går på skovveje og ad små trampestier, ad stigninger og intermistiske trapper, gennem låger, i skovbund og terræn mm.
Husk fodtøj, der passer til årstid og vejrlig - der er tit vådt og mudret.

Nat v8.jpg

Guidede ture i Vejles natur

Ta' med på tur, men lad hunden blive hjemme...

Der er ikke nogen tvivl om, at det er rigtig hyggeligt at have hunden med på ture i naturen, men når det gælder naturvejlederarrangementer, hvor der kommer mange forskellige gæster, så kan det skabe nogle problemer. Derfor vil vi jeg gerne have, at du lader hunden blive hjemme, når du tager med på tur.

Jeg håber, at du har lyst til og mulighed for at deltage - også uden hunden.

God fornøjelse med turene!

Finn Lillethorup
naturvejleder

Hunde.jpg

Årets arrangementer - kronologisk


Vejle Ådal ved Haraldskær

Søndag d. 23. februar 2020, kl. 10.00-11.30

Haraldskær hovedgård ligger lige midt i Vejle Ådal på en af de snævreste passager i ådalen. Tag med naturvejleder Finn Lillethorup på en lille tur i landskabet omkring den gamle hovedgård og langs med Vejle Å. Det er langt fra tilfældigt, at Haraldskær er placeret her midt i ådalen, og på turen skal vi høre lidt om, hvordan ådalen har været livsnerven i driften af landbruget i historisk tid. Vi skal se på samspillet mellem naturen og kulturhistorien, som flere steder er meget tydelige i landskabet ved Haraldskær, hvor man blandt andet kan se spor af engvandingssystemer og tidligere tiders udretning af åen. NB – for interesserede er der er åbent hus på Hotel Haraldskær samme dag, hvis man har lyst til at se den gamle herregård indefra.

Mødested: Haraldskær Avlsgård; Skibetvej 139, 7100 Vejle.
Turleder: Naturvejleder Finn Lillethorup, Økolariet; tlf.: 21782103, e-mail: finli@vejle.dk.
Arrangør: Økolariet, Vejle Kommune.

030A9547_DxO 2.jpg

Vejle Ådal ved Haraldskær