Bue Logo Til forsiden
Udstillingen er midlertidig lukket pga. ombygning fra 1. november 2023

Skoven

Skovhøjen

I vores udstilling Skovhøjen kan du gå på opdagelse under jordens overflade og opleve hvor meget liv der faktisk eksisterer under vores fødder. Der er muldvarpe, regnorme, grævlingens hule og flagermus - alle dyr, der normalt lever skjult for vores øjne. Du kan også opleve hvor meget en svamps rodnet breder sig under jorden. Det man normalt ser er kun svampens "frugt". Det ville svare til, at vi kun så æblet stikke op af jorden, mens hele æbletræet var gemt under jorden. 

Skovhøjen.jpg
Udstillingen er midlertidig lukket pga. ombygning fra 1. november 2023

Skoven

Skoven & Ådalen

Fra skovhøjen kommer du ud i en ådal med skov langs dalens sider. I skoven og i ådalene lever der et meget varieret dyre- og planteliv. Det er derfor vigtigt, at vi passer godt på de landskabstyper.

I en opstilling kan du bestemme om vandet skal løbe gennem en lige kanal eller gennem et snoet vandløb og høre om de forskelle, det giver for plante- og dyrelivet omkring åen. 

I en række spil, kan du afprøve hvor godt du kender træernes blade og fuglenes stemmer. Rundt i udstillingen kan du se nogle af de mange dyr, der lever i skoven og du kan prøve at tælle årringene i et gammel egetræ. Tag også en tur i skovhytten, hvor du møder naturvejlederen, der fortæller om naturen og biodiversitet. 

DSC06134
Skov 2.jpg
Skov 1.jpg
Skovhøjen 1.jpg