Bue Logo Til forsiden

AffaldGenbrug og Økolariet har sat fokus på vigtigheden af, at batterier afleveres korrekt og ikke blot smides i affaldsbeholderen. Derfor kunne Vejle Kommunes 0. - 6. klasser i uge 39 deltage i en batterijagt. Formålet var at give børnene en forståelse for genbrug og affaldssortering.

15 skoler og 1.055 elever var tilmeldt årets Batterijagt i Vejle Kommune. Jagten begyndte med, at eleverne i alle tilmeldte klasser fik en lille batteriboks med hjem til husstanden. I løbet af ugen skulle hjemmets brugte batterier samles i boksen. Der blev i alt indsamlet 3.122 kg. batterier, hvilket er knap 3 kg. batterier pr. elev. Den helt store vinder blev i år Fælleshåbskolen i Børkop, der både satte sig på 1., 2. og 3. pladsen. Vinderklassen var 5.b, der indsamlede hele 267 kg. batterier. Igen i år var præmien en dag i Gorilla Park til den vindende klasse.

”Det er godt at opleve, at så mange har villet deltage i Batterijagten, og jeg syntes, vi har opnået et rigtig flot resultat. Tanken bag projektet er, at børnene og deres familie skal fortsætte med at samle deres brugte batterier i den udleverede boks, og at Batterijagten er med til at danne grundlag for en ny ”indsamlingsvane” i husstanden,” udtaler Christina Bælum, underviser og inspirator fra Økolariet.

Børnene skal vise vejen

Batterikonkurrencen er en del af det arbejde, AffaldGenbrug og Økolariet udfører inden for undervisning af små og store børn. Undervisningen skal give børn viden om, hvordan man sorterer affald, og hvorfor det er vigtigt.

”Børnene hjælper med at ”opdrage” forældrene, og vi har erfaring med, at det højner sandsynligheden for øget genbrug i fremtiden. Derfor gør vi rigtig meget for at oplyse børnene så meget som muligt om affaldssortering blandt andet via forløb på Økolariet og genbrugspladserne”, slutter Christina Bælum.

Hjemmeside: www.okolariet.dk/batterijagt

For mere information: Christina Karoline Bælum, underviser og inspirator, Økolariet, Vejle Kommune. Mail: chkbe@vejle.dk og tlf.: 76 81 20 54.

Faktaboks:

Mange batterier indeholder tungmetaller, som kan gøre skade på både mennesker og miljø, hvis de havner de forkerte steder.

Når man genbruger metallerne fra brugte batterier, opnår man en stor miljøgevinst. Det er dyrere og mere energikrævende at udvinde og oparbejde nye metaller, og metallerne er desuden en begrænset ressource i naturen.