Bue Logo Til forsiden

Økolariet har samlet en lang række ferieaktiviteter til gæsterne i efterårsferien. Økolariet har eksisteret i 11 år, og erfaringen viser, at mange vælger en tur i Økolariet i efterårsferien, hvor vi har op mod får besøg af op mod 4.000 gæster.

”Vi mærker hvert år, at det ofte er bedsteforældre med børnebørn, som kommer på besøg og ser vores udstillinger og deltager i aktiviteterne. Derfor gør vi os også umage for, at der er aktiviteter for alle aldersgrupper, og at det er noget, man kan lave sammen som familie”, fortæller Økolariets administrative koordinator Gitte Nørrebo Sørensen.

Diamanter, heste og affald
Aktiviteterne spænder vidt i år og er knyttet til de temaer, man kan se i udstillingerne. Du kan gå på diamantjagt, spille affaldsbasket på forpladsen med meget anderledes bolde, og i udstillingen Dyr i krig kan du komme op på hesten og få taget et flot ridderfoto højt til hest, som vi lægger på Facebook.

Vi har indrettet 2 værksteder, hvor det handler om affald og genbrug. I det ene kan du være kreativ og skabe nyt af gamle materialer, og i det andet værksted, kan du skille elektronikaffald ad og blive klogere på metaller, mineraler og andre råstoffer.

Tag med ud
Du har også mulighed for at tage med Økolariet på tur ud i naturen og til sorteringsanlægget på genbrugspladsen. Den ene tur går ud til Dyrehaven i Nørreskoven sammen med Økolariets naturvejleder Steen Hedrup. På turen til genbrugspladsen får du indsigt i, hvordan der bliver sorteret i Vejle Kommune, og hvis du stadig er i tvivl, kan du samtidig du få aflivet skrønen om, at vores affald ikke bliver sorteret.  

Økolariet har åben alle dage i efterårsferien fra kl. 11-16. Aktiviteterne starter lørdag den 11. oktober. Se program, tider og priser på www.okolariet.dk

 

Kontaktperson:
Adm. Koordinator Gitte Nørrebo Sørensen
mail: gitns@vejle.dk
tlf.: 7681 2061/ 4143 0920